Tech

Perceket spórolhatunk a Chrome újdonságával

Már tölthető is Androidra a Google Chrome 77-es verziója, amiben adott a lehetőség, hogy a mobilos böngészőben megnyitott füleket egyenesen egy másikra eszközre küldjük, így nem kell magunknak e-mailben küldözgetni címeket, könyvjelzőket. Az XDA Developers pedig azt is kiszúrta legutóbb, hogy a böngésző béta változatában, a Chome Canary-ban már osztott vágólapot is lehet használni. Ez azt jelenti, hogy az egyik eszközünkön (mondjuk a mobilunkon) kimásolt szövegrészletet közvetlenül egy másik eszközön (például laptopon) illeszthetjük be – persze ennek feltétele, hogy be legyünk jelentkezve a Google-fiókunkba.

Forrás: 24.hu

Az újítást egyelőre a Canary-ban, azaz a Google Chrome azon verziójában lehet látni, amit saját felelősségére ugyan bárki letölthet, de főleg a fejlesztőknek szánják, véglegesen valószínűleg egy következő stabil változatban kerül be Chrome-ba. A Chrome Canary-ben az alábbi módon tudjuk engedélyezni a fejlesztést, ha kipróbálnánk:

  • Töltsük le a Chrome Canary-t!
  • Írjuk be a böngészősávba, hogy „chrome://flags”, majd keressünk rá a „clipboard” beállításra!
  • Engedélyezzük (pipáljuk be) a megjelenő két beállítást (Defaultról Enabled-re) majd indítsuk újra a böngészőt!

Miután ezt elvégeztük, a dolgunk mindössze annyi, hogy a kimásolt szövegrészt jobb gombbal kiválasszuk a Megosztás, majd Küldés eszközre lehetőséget, a legördülő listában pedig arra az eszközre bökjünk, ahová szánjuk a szöveget.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik