Tech

Nagy változások jönnek a Google Térképbe

Új színek, ikonok jönnek a keresőóriás Maps-szolgáltatásába, hogy könnyebben eligazodhassunk az információktól zsúfolt térképeken attól függően, hogy mit is keresünk.

A Google bejelentette, hogy az elkövetkező hetekben jelentős átalakuláson megy keresztül a Térkép-szolgáltatás dizájnja, melynek célja, hogy a felhasználó számára releváns információk jobban átláthatóvá váljanak a térképeken, ebben főleg a különböző kategóriákhoz bevezetett egyedi színek és ikonok segítenek majd.

Az egyes térképeken más-más elemek fognak kiugrani attól függően, mire is keresünk: például ha a lakásunkhoz legközelebb eső kávézót keresnénk meg, akkor elég lesz a narancssárga köröcskéket figyelni, amik az éttermeket és vendéglátó egységeket jelzik.

A Google posztjában átnézhető, hogy mely színű pöttyök milyen kategóriákhoz tartoznak, az egészségügyi intézmények például piros/rózsaszín, a bevásárlóközpontok kék színt kaptak.

Forrás: Google

Nemcsak ezek a vizuális változtatások segítik majd az egyszerűbb tájékozódást, de az is, hogy a felesleges elemek eltűnnek: ha mondjuk útvonalat tervezünk, és a tömegközlekedés érdekel minket, akkor például a benzinkutak nem jelennek meg a térképen.

A frissítés a következő hetekben jelenik meg fokozatosan a Térkép mobilappján és webes felületén is, valamint az olyan Maps információkat tartalmazó más appokban, mint a Segéd, a Kereső, a Google Earth vagy az Android Auto.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik