Tech

Drónoknak fejleszt hálózatot a Huawei

A Huawei Digitális Égbolt célja az alacsony légtér hálózati lefedettségének növelése. A cég új kezdeményezésével akarja ösztönözni a drónos alkalmazások fejlesztését, illetve a digitális gazdaság megteremtését alacsony légtérben. Ennek első lépéseként egy fejlett tesztkörnyezetet hoznak létre a 300 méter alatti légtérben.

A cég szerint ugyanis a mobilhálózatra kapcsolt drónok jobban repülnek, hatékonyabban dolgoznak, és ésszerűbben ki tudják használni a légteret.

A Huawei műszaki vezérigazgatója úgy véli, a hálózatba kapcsolt drónok nem csak a légteret definiálják újra, de megváltoztatja, hogyan utazunk, vásárlunk és alkotunk.

Azonban a jelenlegi távközlési állomásokat arra tervezték, hogy a földön lévő embereket és tárgyakat szolgálják. Az alacsony légtér drónjait jelenleg visszatükrözött jelzések és melléknyalábok segítik. Ennek eredményeképp a drónok súlyos jelzavarokkal küzdenek

– emelte ki  Zhou Yuefeng.

Szerint a jelenlegi hálózat csupán néhány drónalkalmazást támogat a 120 méter alatti légtérben, ezért van szükség a lefedettség biztosítására a 300 méter alatti légtérben is.

A technológiai hátteret majd az 5G mobilhálózat használata jelenti:

  • ultramagas sávszélességgel,
  • rendkívül alacsony válaszidővel,
  • magas szintű megbízhatósággal
  • széles lefedettséggel,

ez több képességgel is ellátja a drónokat, így biztosítva az intelligens légi közlekedés-irányítás lehetőségét, míg az újonnan létrehozott digitális légtér átalakítja a városokat.

A Digitális Égbolt Kezdeményezés a tervek szerint három lépésben valósul meg 2017-2020 között, az októberben létesült sanghaji fejlesztő központ után jövőre Európában, Kanadában és Koreában nyitnak újakat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik