Tech

Magyarországra is visszatért a Tamagotchi

Aki kimaradt volna a kilencvenes évek tamagocsi-őrületéből, most pótolhatja, a virtuális kiskedvenc rajongóinak szíve pedig valószínűleg elolvad majd: a Tamagotchi huszadik születésnapja alkalmából a virtuális kiskedvenc november 14-től hazánkban is újra vásárolható.

A tojás alakú, kulcstartó méretű virtuális lény pixeles világa megmaradt a régi, továbbra is az a játék célja, hogy gondoskodjunk róla.

Az eredeti Tamagotchi jellegzetes vonásai megmaradtak: a tojás forma, és három gomb, viszont kisebbé vált az eredeti kiadáshoz képest. Az új Chibi Tamagotchi játékmenete is némileg egyszerűbb, etetni, rendben tartani, gyógyítani lehet a karaktert.

Lényeges különbség viszont, hogy ezt a változatot nem kell tamagocsi-temetőbe vinni, mivel ha meghal a karakter, újraéleszthetjük őt a reset gomb segítségével, amit a mostani verzió egy pici sírhanttal és egy szellemmel jelez a kijelzőn. A kijelzőn menü nincs, viszont le lehet némítani, ami hasznos funkció.

2017. november 14-étől kapható a nagyobb játékboltokban és játék webáruházakban.

TOJÁS ALAKÚ ŐRÜLET

Magyarországon eddig több mint tízezret vásároltak az eredeti kütyüből, ami 1997-ben jelent meg. Elnevezése a japán “tamago”, azaz tojás és az angol “watch” (óra) szavak összetételéből született. A gyártási technológia fejlődésével a Tamagotchit követően számtalan olyan interaktív játék született, ami ezt a működési elvet követte és napjainkban is használatos. Első kiadása óta közel 44 különféle változat született, ezek közül számos csak Japánban volt kapható.

Visszatért a 90-es évek legnagyobb hülyesége
Ismét meg lehet vásárolni az eredeti Tamagotchit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik