Tech

Világrekordot döntött a valódi Vasember

Már az is önmagában elképesztő, hogy Vasember ruhája a valóságban is létezik – az pedig főleg, hogy most világrekordot is döntöttek vele. Richard Browning az általa alapított Gravity céggel fejlesztette ki a Daedalus nevű, testtel irányítható sugárhajtású ruhát, ami rekordsebességet, 51,53 km/órát ért el harmadik próbálkozásra a brit Lagoona Park felett.

Mivel a ruha testtel irányítható, ezért alapos gyakorlás kell a magabiztos repülés elsajátításához, ami még Browningnak sem ment zökkenőmentesen. Egy szerencsétlenül vett kanyar után a vízben kötött ki, de végül sikerült csúcsot döntenie a Guinness Világrekordok biztosai előtt, sosem repült még senki ilyen gyorsan sugárhajtású ruhában.

Az egyedi tervezésű exoskeleton négy darab gázturbinával működik, ebből kettő a karokon, míg a másik kettő a csípő oldalain helyezkedik el. Browning korábban azt mondta, hogy a ruha később akár 321 km/h sebességgel is tud majd repülni több ezer méterrel a föld felett.

A Gravity már több ezer fontot kapott a befektetőitől a fejlesztések folytatására, a legutóbbi befektetési kör során további 650 ezer dollárra (175 millió forint) tettek szert. A cég jelenleg a szükséges protokollok kidolgozásán dolgozik, hogy kereskedelmi forgalomba is bocsátható legyen a felszerelés, aminek csak darabját 250 ezer dollárba (67 millió forint) kerül elkészíteni. A cél, hogy a Daedelus az első, szélesebb körben elérhető személyi jet pack legyen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik