Tech

A Lenovo felvásárolta a Fujitsu számítógépes ágát

A kínai Lenovo a Fujitsu személyiszámítógép-részlegének felvásárlásával tervezi növelni jelenlétét a PC piacon, 51 százalékos részesedést vásároltak a Fujitsu Client Computing Ltd. vállalatban. A tranzakció lezárása jövő év áprilisa és júniusa között várható.

Az amerikai International Data Corporation (IDC) piackutató vállalat harmadik (naptári) negyedévi statisztikái alapján a Lenovo a második legnagyobb számítógép gyártó volt 21,6 százalékos piaci részesedéssel a 2016 harmadik negyedévi 21,5 százalék után.

A Gartner és az IDC szerint is változatlanul a HP Inc. a piacvezető a PC piacon. A Lenovo a felvásárlásnak köszönhetően tovább növelheti részesedését.

A kínai cég közzétette szeptemberben zárult, üzleti évének második negyedévének eredményeit is, amely szerint 14,5 millió személyi számítógépet értékesítettek az időszakban, és ez bár közel megegyezik az előző év ugyanazon időszakában értékesített mennyiséggel, de figyelembe kell venni, hogy ezt a világpiaci forgalom csökkenése mellett sikerült elérni. Ezen belül a táblagép értékesítések 8,9 százalékkal 2,97 millióra emelkedtek, szemben a világpiaci forgalom 9,4 százalékkal csökkent.

A cég összesen 139 dollár nyereséget ért el, szemben az egy évvel korábbi 157 millió dollárral. Árbevétele 11,8 milliárd dollár lett, ami 5 százalékkal magasabb a 2016 második negyedévben elért összegnél, és 18 százalékkal magasabb a 2017 első negyedévinél.

(Forrás: MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik