Tech

Két gigabites vezetékes netet vezet be a Telekom

November elsejétől másodpercenként kétezer megabites sebességű otthoni internetcsomagot vezet be a Telekom, azaz megduplázzák az eddig elérhető legnagyobb vezetékes sávszélességüket.

Viszont az új “Otthoni Internet 2000” csomag csak az optikával fedett területeken lesz elérhető. A szolgáltató közleménye szerint 2,9 millió háztartást ér el ez a gyors szélessávú hálózat, és ebbőltöbb mint 760 ezer háztartásban áll rendelkezésre gigabit-képes optika.

A közlemény szerint az optikával fedett területen az ügyfelek jelentős része már a tavaly novemberben átnyergelt másodpercenként 1000 megabites otthoni csomagra. Míg pár évvel ezelőtt egy háztartásban csak egy-két eszköz kapcsolódott a netre, most már tabletek, telefonok, számítógépek, okosotthoni eszközök vannak, amiket egyszerre többen használnak a család tagjai.

Fontos még hangsúlyozni, hogy a 2000 Mbit/s letöltési sebességet a hálózatra párhuzamosan kapcsolódó eszközök együtt tudják elérni. Azaz egy előfizetéssel nem tud egyszerre az okosteleon, a tablet, és a laptop külön-külön is ekkora sebességgel hasítani.

A csomagban a garantált letöltési sebesség 300 Mbit/s, a garantált feltöltési sebesség pedig 50 Mbit/s.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik