Tech

Futurisztikus elektromos autót villantott a Nissan

A japán autógyártó a Tokiói Motor Show-n mutatta be legújabb, IMx névre keresztelt koncepcióautóját, ami a legújabb trendeknek megfelelően nemcsak teljesen elektromos, de teljes egészében önjáró is. Daniele Schillaci a Nissan alelnöke ráadásul azt is bejelentette, hogy a bemutatott jármű technikája már nem a távoli jövő, hiszen pár éven belül szeretnék beépíteni a forgalomba kerülő modelljeikbe.

Forrás: Nissan

Az IMx a Nissan saját fejlesztésű ProPILOT rendszerének továbbfejlesztett változatára épül, illetve megtalálható benne a Nissan Leafben már elérhető teljesen elektronikus meghajtás, két villanymotorral: egy az első, egy a hátsó kerekekhez, legfeljebb 435 lóerő összteljesítménnyel, továbbá a gyártó szerint a koncepció olyan, a padlóba épített akkumulátorral lett felszerelve, ami

egy töltéssel akár 600 km megtételére is alkalmassá teszi a járművet.

Az IMx ráadásul nemcsak a külsejét, de a belsejét illetően is a jövőt idézi. A belső tér úgy lett kialakítva, hogy alkalmazkodjon a használathoz, így önjáró módba kapcsolva a kormánykerék behúzódik a műszerfalba, hogy az utasok számára több helyet és nagyobb kényelmet biztosítson.

Forrás: Nissan

Az IMx persze csak koncepcióautó, ami azt jelenti, hogy ebben a formában nem biztos, hogy valaha forgalomba és az utakra kerül, viszont a most bemutatott megoldások pár éven belül jó eséllyel tényleg felbukkanhatnak a Nissan különböző járműveiben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik