Tech

17 lencsés kamerát mutatott be a Samsung

A Samsung bemutatta 360 Round nevű kameráját, ami mint nevéből is kiderül 360 fokos felvételek készítésére alkalmas. A kütyün valójában már 2014 óta dolgozik rajta a gyártó, mivel az akkor még Project Beyond néven fejlesztett eszköz eredményeit használták fel hozzá.

Az első ránézésre Roomba robotporszívónak tűnő kamera valójában egy vérprofi hardver: 17 darab lencsét tartalmaz, ebből nyolc sztereópár horizontális, míg egy lencse vertikális képet készít. Hat beépített mikrofont kapott, és további kettő külső eszköz csatlakoztatható még hozzá. Az eszköz egy PC-s szoftver segítségével rakja össze több felvételből a virtuális környezetet, ehhez viszont egy elég erős vasra is szükség van.

Forrás: Samsung

A kamera IP 65-ös minősítéssel rendelkezik, így jól bírja a vizet és a port, így alkalmas kültéri videózásra és élő közvetítésre is, 30 fps-sel képes 4K-ban élő közvetíteni. A gyártó különösen büszke arra, hogy a Round 360 nem igényel ventilátort és hűtést, ami azt jelenti, hogy működése halkabb, mint a többi ilyen kategóriájú konkurens kameráé.

A Samsung közleménye szerint mivel az olyan nagy platformok, mint a Facebook vagy a YouTube felfigyeltek a 360 fokos videókra, egyre nagyobb az igény a profi minőségű felvételekre és hardverekre, ezen a téren pedig vezetők szeretnének lenni hardverükkel.

Forrás: Samsung

Az Egyesült Államokban október végétől lesz kapható, később fokozatosan válik elérhetővé más piacokon.

Samsung 360 Round specifikációk:

  • Méret, súly: 205 x 205 x 76,8 mm, 1,93 kg
  • Lencsék: 17 darab két megapixeles kamera, F1.8 rekeszérték
  • Mikrofonok: 6 beépített mikrofon, 2 külső port
  • Videófelbontás: 4096 x 2048, 30fps lencsénként
  • Memória: 10 GB (LPDDR3), 40 GB (eMMC)
  • USB-C port
  • IP65-ös víz- és porállóság

Ajánlott videó

Olvasói sztorik