Tech

Az álláskeresésben segít majd egy új Facebook funkció

Jó ideje pletykálják, hogy a Facebook a LinkedIn nevű szakmai közösségi hálózat előnyeit is lemásolná, és egy kifejezetten álláskeresőknek szánt funkciót indít el a jövőben. Több felhasználó is olyan képernyőmentéseket osztott meg a napokban a közösségi médiában, amelyek arról árulkodnak, hogy szűk körben már tesztelés alatt áll az újítás, amivel valójában egy önéletrajzot, szakmai profilt tehetünk elérhetővé a személyes adatlapunk mellett.

A fejlesztéssel a felhasználók egy külön önéletrajz-boxot adhatnak meg profiljukon, amit szakmai információkkal tölthetnek ki, így például megadhatják végzettségeiket, munkatapasztalataikat, referenciáikat és más információkat, ahogy a LinkedInen is.

A kérdés viszont felmerül, hogy míg sokan kényesen ügyelnek arra, hogy szalonképesen prezentálják magukat a közösségi felületeken is, mennyire szerencsés dolog az, ha a munkáltató a személyes profilunkkal együtt kapja a CV-nket?

A Facebook szóvivője még nem árulta el, hogy mikor vezetik be élesben a fejlesztést (már ha bevezetik), és hogy az világszerte elérhetővé válik-e. Mindenesetre árulkodó jele annak, hogy a közösségi oldal egyszerű hálózatból szeretne jobban nyitni az üzleti szektor felé is, miután 2016-ban elindították a kifejezetten munkahelyi használatra szánt Facebook at Work szolgáltatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik