Tech

Itt a megváltás a krónikus cuccelhagyóknak

Jó hír azoknak, akik rendszeresen elfelejtik magukhoz venni a dolgaikat, rosszabb esetben notórius cuccelhagyók, hogy a Samsung bejelentette a Connect Tag névre keresztelt apró eszközt, ami pont azt a célt szolgálja, hogy ez többet ne fordulhasson elő.

A Connect Tag 4,2 centi széles és 1,2 cm vastag, és a gyártó szerint az első olyan mobileszköz, ami a kis fogyasztású, de széles hatótávolságot biztosító NB-IoT technológiát használja. Ez a hálózat olyan eszközök számára lett fejlesztve, amik kifejezetten kevés adatot és energiát használnak, továbbá

képes biztonságosan csatlakozni a lokációs szolgáltatásokhoz.

A kütyü egyaránt megbirkózik az épületen belüli és kinti helymeghatározással, méghozzá Wi-Fi alapú pozicionálás, illetve GPS- és cellainformációk alapján. A Connect Tag ezen felül rendelkezik gyorsulásmérővel, LED-del, és a gyártó ígérete szerint egyetlen töltéssel akár hét napig is képes üzemelni.

Forrás: Samsung

A Samsung szerint az eszköz simán felrakható egy hátizsákra, hogy tudjuk, merre jár a gyerek, használhatjuk háziállatoknál is, de simán felkutatható vele a folyton eltűnő kulcscsomó vagy pénztárca, sőt a Connect Tag figyelmeztet, ha túlságosan eltávolodunk attól a kiegészítőtől, amire ráakasztottuk.

A hasznos kis kütyüre ugyanakkor még várni kell: 2018-nál hamarabb biztos nem kerül forgalomba, egyelőre az árról sincs hivatalos információ, illetve a gyártó által közzétett információk alapján a Connect Tag csak androidos eszközökkel kompatibilis, iOS támogatásról jelen pillanatban még szó sincs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik