Tech

Megérkezett az első vízálló Kindle

Felsőkategóriás e-olvasójának frissített kiadásával ünnepli az Amazon a Kindle közelgő tizedik születésnapját, elindult az újgenerációs, héthüvelykes Kindle Oasis árusítása. Az olvasó különlegessége, hogy ez a legelső vízálló Kindle, egészen pontosan IPX8-as minősítést kapott, így bátran viheti magával a felhasználó fürdőkádba, vízpartra.

A hatról héthüvelykesre nőtt érintőkijelzőt 300 ppi képpontsűrűség jellemzi, így az Amazon elmondása szerint 30 százalékkal több betű fér egy oldalra, ezért kevesebbet kell lapozni az oldalak közt.

Az egykezes használatot megkönnyíti, hogy az olvasó egyik oldalára vastagabb keret került, itt kaptak helyet a lapozó gombok, és támogatja az automatikus elfordítást is, így mindig az eszköz orientációjának megfelelően jelenik meg a tartalom.

Forrás: Amazon

Erősebb üvegborítást és új alumíniumházat kapott, de mindezen fejlesztések ellenére is megmarad a vékony, 3,4 milliméteres kialakítás, és mindössze 194 grammot nyom, ami 10 grammal könnyebb a Kindle Paperwhite súlyánál.

A 8 gigabájt háttértárral felszerelt kezdőmodell 250 dollárért (kb. 66 ezer forint) vásárolható, ami dupla annyi, mint a Kindle Oasis első kiadásának tárhelye. Aki ennél több gigán szeretne terjeszkedni, 280 dollárért (kb. 74 ezer forint) választhatja a 32 gigabájtos tárhellyel felszerelt változatot.

A Kindle Oasis az Amazonon rendelhető elő, október 31-én kezdik el kiszállítani a vásárlóknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik