Tech

Apple-vezér: A programozás fontosabb, mint az angoltudás

A programozásnak hosszú története van, és rég elmúltak azok a napok, amikor a sztereotípiák szerint csak szemüveges, furcsa informatikusok érthetnek ahhoz. A legkülönfélébb területek cégvezetői nem győzik hangsúlyozni a kódolás elsajátításának fontosságát, amennyiben szeretnénk helytállni a jövő ma még nem is létező szakmáiban.

Nemrég az Apple-vezér Tim Cook szájából hangzott el a francia Kobininek adott interjújában, hogy szerinte fontosabb megtanulni programozni, mint angolul. A francia diákok számára azt üzente, hogy egy programozási nyelvvel a világ összes emberét elérhetik.

Kikötötte: ezzel nem azt mondja, hogy az angoltudás ne lenne fontos, de a programozást kötelezővé kéne tenni világszerte az iskolákban. Azt is kiemelte, hogy az Apple egy kreatív közegből jött, hiszen az első Macet egy zenészekből, művészekből, mérnökökből álló csapat készítette.

Nem meglepő, hogy az Apple ezt hangsúlyozza, hiszen a cégnek is számos ilyen kezdeményezése van, ott van például a Swift Playgrounds nevű alkalmazás, amivel játékosan sajátítható el az Apple programozási nyelve, Cook is ezt ajánlotta kezdésnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik