Tech

Eddig csak a sci-fikben létezett a Google új fülhallgatója

A Google szerdán tartott hardveres eseményének apropóját ugyan az iPhone-gyilkosnak pozicionált új Pixel-mobilok adták, nem kevésbé okozott meglepetést a Bluetooth-os Pixel Buds nevű fülhallgató, ami “megszabadítja a felhasználó kezét” a tepsitelefonok folyamatos szorongatásától.

A kényelemnél viszont fontosabb, hogy a kütyü 40 különböző nyelven “ért” és “beszél”, és közel valós időben fordítja, amit a felhasználó mond – a Google ezzel megvalósítja azt a fülünkbe dugható Bábel-halat, amit eddig csak ígérgettek a különféle sci-fik, vagy elhasalt kickstarteres projektek.

A színpadon egy társalgással demózták, hogyan fordít a kütyü angolról svédre valós időben, persze a mondatok befejezése után 1-2 másodperces csúszással számolni kell. Az eszközre nem kell közvetlenül semmilyen nyelvi csomagot telepíteni, interneten keresztül zajlik a folyamat, és természetesen mindennek alapja egy minimum 5.0-ás Lollipopot futtató androidos, vagy iOS 10.0-ás telefon, de az Segéd használatához már Mashmallow szükséges. (Az egyes követelményekről a cég honlapján lehet tájékozódni.)

A füles jobb felébe épített érintőfelületre tapintva lehet előhívni a Google Segédet, ami számos feladat elvégzésében segít. Parancsba adható neki, hogy játssza le adott dalt a mobilon, tervezzen útvonalat és navigáljon, vagy indítson el egy hívást. Kézmozdulatokkal pedig olyan alapvető funkciókat végezhetünk el, mint egy dal szüneteltetése, a hangerő szabályzása, vagy hívásokra való válaszolás.

A kiegészítő novembertől vásárolható 159 dollárért (42 ezer forint) fekete, fehér, kék színekben. Az amerikai start után az Egyesült Királyságban, majd Ausztráliában, Kanadában, Németországban és a Szingapúrban válik elérhetővé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik