Tech

A Volvo és az Ericsson együtt fejlesztenek önvezető autót

Az Ericsson bejelentette, hogy a jövőben együttműködik az Autoliv és a Volvo Car Corporation közös szoftverfejlesztő cégével, a Zenuity-vel, aminek célja, hogy teljes körű lefedettséggel rendelkező platformot hozzanak létre a biztonságtechnikai hálózatok, a fejlett gépjárművezetést támogató rendszerek, valamint az önvezető járműfunkciók szoftverei és funkciói között.

Első lépésként az Ericsson és a Zenuity közösen építi ki a Zenuity Connected Cloud felhőalkalmazást, aminek kezelését az Ericsson IoT Accelerator programja látja el. A piaci bevezetés felgyorsítását segítő fejlesztés a járművekbe kerülő berendezések eredeti gyártóinak jelent nagy előrelépést.

Döbbenetes belülről az új Tesla
Letisztultság, elegancia és minimalizmus jellemzi a belső teret. Még a szavunk is elállt tőle.

A teljes körű fejlesztés része a fedélzeti szoftver összehangolása a jármű egyéb funkcióival, a különböző érzékelőkkel és támogató szolgáltatásokkal, amik a felhőből és a többi járműből érkező külső adatokat szolgáltatják. Ennek köszönhetően lehetővé válik, hogy a járműveket az ideiglenesen megjelenő információk és események valós időben történő megosztásával irányítsák.

A partnerség során az Ericsson biztosítja a hátteret biztosító IoT platformot és alkalmazást, amikre a Zenuity támogató funkcióinak futtatásához van szükség. A cég által elérhetővé tett platform a gépjárművezetést támogató rendszerek és az önvezető autók különleges igényeihez szabva megbízhatóan biztosítja az elengedhetetlenül szükséges válaszkészséget és biztonságot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik