Tech

A pofozkodó Jézus máris botrányt okozott

Nincs egy hete, hogy beszámoltunk az erősen megkérdőjelezhető értelmű és minőségű Fight of Gods című verekedős videojáték első előzeteséről, amiben a címben foglaltaknak megfelelően különböző vallások istenei/prófétái esnek egymásnak, hogy felkenjék egymással a padlót. Jézus például Buddhával keveredik meglehetősen durva pofozkodásba, de bevethető Odin, Zeusz, Poszeidón, Anubisz és Athéna is.

Már a videó megjelenésekor sejteni lehetett, hogy a tajvani Digital Crafter munkája sokaknál ki fogja csapni a biztosítékot, és a hét végére több maláj vallási vezető jelezte, hogy a Fight of Gods a vallások közti agressziót és erőszakot népszerűsíti, és a helyi kormány megalapozottnak tartotta tiltakozásukat.

A program korai változata jelenleg a Steam digitális játékáruházban érhető el, és a maláj kormány fel is szólította a boltot üzemeltető Valve-t, hogy tüntessék el a Fight of Gods-t az ország lakói számára elérhető kínálatból. A cég nem reagált időben, így a hétvégén a szolgáltatást blokkolták az országban: a felhasználók ugyan elérték a már megvásárolt játékaikat, de újakat például már nem tudtak beszerezni.

A Valve ezt követően azonnal eltüntette az inkriminált játékot a malájok számára látható felhozatalból, elnézést kértek az esetleges kellemetlenségekért, és pár óra elteltével nagyjából helyre is állt a rend, a kormány megszüntette a Steamre vonatkozó blokkolást.

Tudomásunk szerint mostanáig egyedül a malájok reagáltak ilyen erőteljesen a még készülő, de nyolc euróért már megvásárolható játékra, de a több felekezetet is sértő program hírének folyamatos terjedésével nem lennénk meglepve, ha ez még csak az első lenne a közeledő újabb botrányok sorában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik