Tech

17 éves, és 39 milliót keres évente videojátékozással

gameragy (videojáték, gamer, e-sport, e-atléta, neurológia, agy, kutatás, tudomány)
gameragy (videojáték, gamer, e-sport, e-atléta, neurológia, agy, kutatás, tudomány)

Sokan még mindig pattanásos tinédzserek szórakozásaként tartják számon a videojátékokat, pedig régóta dollármilliárdos bizniszről van szó, és akkor az elmúlt években felpörgő e-sportról még nem is beszéltünk, ahol a különböző bajnokságokon elképesztő pénzekért zajlik a harc, miközben nézők millió követik a küzdelmeket az erre dedikált csatornákon.

A versenyszerű videojátékozás ráadásul mára már ott tart, hogy a különböző ligák és csapatok egymást túllicitálva versengenek a legjobb játékosokért, és egészen elképesztő pénzeket hajlandók fizetni azért, hogy a legnagyobb tehetségek az ő színeikben vegyenek részt a különböző megmérettetéseken.

Jay “sinatraa” WonForrás: Blizzard

Az egyik legmenőbb arc manapság egy 17 éves tinédzser, a sinatraa nicknéven ismert Jay Won, aki a Blizzard fejlesztette Overwatch-ban a legmenőbb, és a minap szerződtette le az NRG Esports, méghozzá évi 150 000 dolláros fizetésért (ami még nem tartalmazza az esetleges bónuszokat). Ez jó magyar forintba átszámolva nagyjából 39 milliót jelent, és nemcsak a hazai fizetésekhez képest nézve megdöbbentő az összeg, de azért is, mert Jay mindezt versenyszerű videojátékozásért kapja.

Hozzáértők szerint szerint sinatraa napjaink legjobb „támadó játékosa” (DPS) az e-sportolók között, akit az NRG Esports mellett korábban több jelentősebb csapat is megkeresett, hogy csatlakozzon hozzájuk. Jay az elmúlt hónapokban az észak-amerikai Overwatch World Cup csapat tagjaként versenyzett, és a 150 000 dolláros fizetés különlegességét csak tovább növeli, hogy a srác fiatal kora miatt a szerződését még az anyukájának kellett hitelesítenie az aláírásával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik