Tech

Egér- és billentyűzet-támogatást kap az Xbox One

A Microsoft már évek óta ígérgeti, hogy az Xbox One konzol hivatalosan is egér/billentyűzet-támogatást kap, és most úgy tűnik, a redmondi cég végre tényleg tesz azért, hogy a PC-n megszokott perifériákkal is irányíthatók legyenek a konzoljára megjelenő játékok. Na persze nem mind.

Mike Ybarra, a Microsoft egyik alkalmazottja a PAX West játékexpón egyik paneljén beszélt arról, hogy hamarosan megérkeznek az Xbox One konzolra azok a játékok, amik támogatni fogják az egeres/billentyűzetes irányítást, és állítása szerint a cégnek már arra is van kész stratégiája, hogy miképp kezeljék a PC-n megszokott perifériák támogatását.

Ybarra beszámolója szerint a redmondi cég nagyrészt a fejlesztőkre fogja bízni, hogy élnek-e a lehetőséggel, ugyanakkor odafigyelnek arra, hogy minden stúdiónak megfelelő útmutatást adjanak azt illetően, hogy miképp használják „felelősséggel” ezt a funkciót.

A legnagyobb aggodalmat a kérdésben az okozhatja, hogy milyen hatással lesz ez a multiplayer játékok kiegyensúlyozottságára, hiszen például a lövöldözős játékokban egérrel és billentyűzettel sokkal gyorsabban lehet manőverezni és lövöldözni, mint a konzol mellé járó hagyományos kontrollerrel. Éppen ezért a Microsoft valószínűleg azt fogja javasolni a fejlesztőknek, hogy a PC-s perifériákat használó játékosok csak egymás ellen indulhassanak online csatába.

Az egér- és a billentyűzet-támogatás ugyanakkor nem lesz kötelező a fejlesztők számára, minden stúdió maga döntheti el, hogy él-e a lehetőséggel avagy sem. Ezeknek az eszközöknek a használata ugyan korábban sem volt teljesen lehetetlen a Microsoft konzolján, de hivatalos támogatást korábban nem volt, és állítólag a redmondi cég már kísérletezik azzal, hogy a Gears of War 4 és a Minecraft is irányítható legyen ezen eszközökkel az Xbox One konzolon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik