Tech

Intelligens tekerőgomb került a Logitech új billentyűzetére

Rendkívül érdekes prémium billentyűzetet mutatott be a Logitech a berlini IFA kiállításon, főleg azok számára, akik videókat szerkesztenek, tervezőgrafikával foglalkoznak, vagy más kreatív területen dolgoznak.

A Craft nevű vezeték nélküli periféria különlegessége a bal felső sarokba helyezett alumíniumból készült bemeneti tekerőgomb (Crown), ami többféle feladat elvégzését könnyíti meg a programokban: például igazíthatók vele képek, állítható a fény, a színerősség, vagy kiválaszthatók az ecsetek Photoshopban, de akár egy Excel-táblázat legaljára is navigálhatunk vele, vagy kezelhetünk egy Spotify listát, az adott szoftvertől függ.

A cég hamarosan egy fejlesztői készletet is kiad a szoftverfejlesztőknek, akik beépíthetik a megoldást saját alkalmazásaikba. Egyelőre hét program kapott támogatást, az Adobe Photoshop, Illustrator, Premiere, InDesign, valamint a Microsoft Word, Excel és PowerPoint programjai.

A CRAFT-ot emellett intelligens megvilágítással vértezték fel, aminek köszönhetően a billentyűzet háttérfényei automatikusan bekapcsolódnak, amint a felhasználó keze közelít.  A háttérvilágítás a szoba fényviszonyaihoz is automatikusan igazodik.

A Logitech Craft októbertől lesz elérhető a gyártó weboldalán, a magyar webshopból 64 ezer forintért vásárolható meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik