Tech

Így végez a rakétahajtású szamurájkard a lebegő drónnal

A YouTube évek óta tele van olyan videókkal, ahol a lelkes videósok mindenféle agyament módon pusztítanak el különböző technikai eszközöket. Szétpréselt iPhone, lávába dobott laptop, nagynyomású vízsugárral szétvágott Samsung telefon. De még ebben a túlzsúfolt „műfajban” is lehet újat mutatni: a rakétahajtású szamurájkard az tényleg nem semmi!

Az Egyesült Államokban olyanok a törvények, hogyha egy kíváncsi drón betéved az ember tulajdonának számító telekre, akkor a „sértettnek” nincs joga az udvarra szaladva lepuffantani az illetéktelen helyen lebegő járművet. Szerencsére a svédeknél nem így van, szóval ha valakinek éppen úgy tartja kedve, akkor még egy rakétahajtású katanéval is véget vethet a birtokháborításnak.

Esetünkben persze nem pont erről van szó, hiszen az őrült videóiról híres David Windestal nézői kérésekre esett neki egy DJI drónnak, és az elpusztításban ezúttal is fontos szerep jutott egy pengének. A cím egyébként nem túlzás: a YouTube-on közel 100 000 feliratkozóval rendelkező férfi tényleg egy rakétával hajtott meg egy szamurájkardot, ami aztán annak rendje és módja szerint ketté is szeli a kvadkoptert.

Ahogy mondani szokták, egy videó többet mond ezer szónál, de azért tényleg érdemes figyelni a részletekre, hiszen elsőre úgy tűnik, hogy a drón simán csak szétrobban, de igazából jól látszik, hogy a katana azért szépen kettévágja a gépet, a burkolatot és a benne lévő panelt egyaránt. Persze egy shotgun is hatásos, de egy szamurájkard mennyivel menőbb, nem igaz?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik