Tech

Majdnem 300 évnyi pornóval próbálta ki, hogy tényleg korlátlan-e az Amazon felhőszolgáltatása

Mindenekelőtt érdemes tisztázni, hogy korlátlan szolgáltatás, mint olyan, nem létezik.

A remekül hangzó szókapcsolat csupán egy jó marketingfogás, amivel megpróbálják behúzni az ügyfeleket. A valós “korlátlan tárhelyhez” nincsenek meg sem a technikai, sem az erőforrásbeli feltételek. Ez persze nem azt jelenti, hogy az Amazon hazudna, amikor limitless-ként hirdeti a felhőjét, ugyanis a legtöbb, átlagos felhasználó nem tárol annyi tartalmat, hogy elérjék az elvileg nem létező határt.

Egy Reddit-felhasználó úgy döntött, hogy kipróbálja, mit jelent az óriás techcégnél, ha valamit korlátlannak neveznek. Beaston02-nek júniusban sikerült elérnie a plafont, összesen 1,8 petabájtnyi tartalmat, egészen pontosan pornót töltött fel a felhőbe, ami majdnem 2 millió gigabájtnak felel meg.

Annyi pornó nincs is.

Vetődhetne fel a kérdés, és valóban.

Beaston02-nek trükköznie kellett, hogy pornóval, vagy legalábbis erotikus filmekkel tudja elérni a korlátlannak nevezett felhő korlátait. A felhasználó ezért kénytelen volt élő pornót közvetítő oldalak streamjeit rögzíteni, hogy meg tudja tölteni a szolgáltatást.

Beaston02 tette (élő anyagot rögzített) felvet üzleti, erkölcsi, illetve személyiségi jogokkal kapcsolatos dilemmákat, amiket a felhasználó azzal a magyarázattal hárít, hogy nem sokszorozta, nem hozta nyilvánosságra, de még kereskedelmi forgalomba sem helyezte a felvételeket.

Ekkora mennyiségű adatot felhalmozni, tárolni és kezelni rengeteg időbe, munkába és energiába került. Beaston02 megközelítőleg 6 hónapon keresztül gyűjtögette az anyagot, amíg el nem érte az ép ésszel nehezen felfogható 1,8 petabájtot, ami átszámolva nagyjából 300 évnyi pornót jelent.

Vice

Ajánlott videó

Olvasói sztorik