Tech

Magyarok keltették életre Kleopátrát

Kölnben kezdetét vette az idei Gamescom, az év második legnagyobb videojátékos rendezvénye, ahol számos ősszel érkező címről derülnek ki újdonságok. Itt hullott le a lepel az Assassin’s Creed új előzeteséről is, amit ezúttal is a kiváló videóiról híres, nem mellesleg magyar Digic Pictures készített.

A hétvégén megindult az ősszel érkező játékok előzetescunamija, hiszen egy kiszivárogtatást követően az Electronic Arts kiadta a Star Wars Battlefront II meglehetősen látványos videóját, amit az este folyamán, a Microsoft sajtókonferenciáján – többek között – az Assassin’s Creed Origins kedvcsinálója követett.

A videóban egyetlen képkocka sincs magából a játékból, teljes egészében CGI-jeleneteket láthatunk, és az előzetes célja, hogy ízelítőt adjon az új Assassin’s Creed hangulatából és világából, ami ezúttal az ókori Egyiptom lesz. Az Origins-ben a Bayek névre hallgató főhőst irányítva a piramisok tövében kalandozzuk végig az eddigi epizódok előzményéül szolgáló történetet.

A sztoriról mostanáig sokat nem lehetett tudni, de a friss videó tanulsága szerint az egyiptomi uralkodó osztály és a rómaiak közti viszály komoly szerepet fog játszani a ránk váró történetben. Most pedig már az is biztosnak tűnik, hogy olyan legendás történelmi alakokkal is dolgunk lesz, mint Kleopátra és Julius Cesar.

Az említett szereplőket ráadásul egy hazai csapat keltette életre.

A Digic Pictures-ről nemrég már megemlékeztünk egy rövidebb cikk erejéig, és akkor ugyan még nem említettük, de már akkor is biztosak voltunk benne, hogy idén is ők fogják készíteni az Assassin’s Creed-játékokhoz hagyományosan elkészülő látványos videót, akár csak az elmúlt években.

A magyar lányok és fiúk ezúttal is átlagon felüli munkát végeztek, a szemünk előtt pergő képsorok nemcsak gyönyörűen néznek ki, de a rendezést sem érheti panasz, ráadásul az aláfestő zene is tökéletes, hiszen miközben feltárul előttünk Egyiptom, a háttérben Leonard Cohentől szól a libabőrt azonnal csatarendbe állító You Want It Darker.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik