Tech

Tudtad, hogy a YouTube-on is lehet sorozatokat nézni?

A YouTube ugyan folyamatosan (és viszonylag eredményesen) harcol az ellen, hogy ne kerülhessen jogvédett tartalom a videomegosztón, de a felhasználók képesek kijátszani a rendszert, és számos népszerű sorozat érhető el szolgáltatásban, csak tudni kell, hogyan keressünk rájuk.

Manapság sokan a (fizetős) Netflix vagy a HBO GO felé fordulnak, ha sorozatot vagy filmet akarnak streamelni, pedig az a helyzet, hogy számos népszerű sorozat elérhető a YouTube-on is, köszönhetően az olyan csatornáknak, akik nem nagyon foglalkoznak a videomegosztó szabályaival.

Persze ezt nem úgy kell elképzelni, hogy az epizódok simán csak fel vannak töltve a YouTube-ra, hiszen a rendszer ezt már évek óta képes hatékonyan szűrni, a „kalózok” ehelyett az élő közvetítés lehetőségét kihasználva árasztják el a rendszert olyan tartalommal, aminek elvileg nem lehetne ott helye. Persze három figyelmeztetés után ezek a csatornák is törlődnek, de rögtön három másik kerül a helyükre.

Forrás: 24.hu

A jelenségre a Mashable portál figyelt fel, és némi keresgélés után mi is rengeteg olyan adást találtunk, ami népszerű sorozatok epizódjait vetíti megállás nélkül, bár az jól megfigyelhető, hogy főleg animációs szériák érhetők el ilyen formában, hiszen hiába próbálkoztunk például a kifejezetten népszerű The Walking Dead, vagy a Sons of Anarchy sorozatok címeivel, ezek esetében nem jutottunk eredményre.

A trükk egyébként az, hogy a keresett sorozat (angol) címének bepötyögése után érdemes oda biggyeszteni, hogy live stream, és máris sorban bukkannak fel azok a csatornák, ahol folyamatosan nézhetjük a kedvenceink epizódjait. Íme néhány találat csak a példa kedvéért:

Ezeknél a streameknél persze nincs felirat (szinkron meg főleg), és nem választhatunk, hogy melyik epizódot szeretnénk nézni, de ha éppen nincs más dolgunk, akkor bármikor be lehet csatlakozni egy kis szórakozásra, sőt ez a megoldás arra is tökéletes, hogy háttérzajként az egyik kedvencünk menjen, miközben épp valami mással foglalkozunk – például főzzük a vasárnapi ebédet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik