Tech

Már a weben is kérhetünk légtérengedélyt drónreptetéshez

dron (drón)
dron (drón)
Elindult a légtér.hu tesztüzeme, ahol internetes felületen igényelhetünk eseti légteret kisrepülőknek és drónoknak.

Tesztüzemben már működik a légtér.hu térképszolgáltatása, ami a magyar légtér kijelöléséről szóló legújabb rendeletnek megfelelő légtereket, és a már kijelölésre került eseti légtereket is tartalmazza. A térképen látható Magyarország összes repülőtere is.

A tesztüzem elsődleges célja, hogy megmutassa, hogy a megjelölt eseti légtér milyen légterekkel lapol át, és ez alapján segítséget nyújt abban is, hogy az igénylésükhöz milyen egyéb dokumentumok benyújtása szükséges.

Az oldal jelenleg béta verzióban fut, de használható. Eseti légtér igénylésekor egyszerűen a használat idejét, az igénylés célját, a repülési magasságot és a pontos területet kell megadnunk a felületen.

Forrás: 24.hu

A térképen láthatjuk a mások által igényelt légtereket is a legfontosabb információkkal, mi például Fóton találtunk egy drónt, ami szeptember 2-ig fog repkedni. A magyar légiközlekedésről szóló rendelet legutóbbi módosítása a légiközlekedés valamennyi felhasználóját érintette, a különféle változásokról és a törlésre került veszélyes légterekről itt olvashat bővebben.

A térkép jövőbeni fejlesztéseit a facebook.com/legter.hu oldalon lehet nyomon követni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik