Tech

Karikatúraként még viccesebbek Donald Trump tweetjei

Trump több mint 120 tweetjét öntötte rajzos formába egy grafikus, akinek célja mindezzel az, hogy az amerikaiak „jobban megérthessék az elmét, akit megválasztottak.”

Shannon Wheeler amerikai rajzoló Donald Trump legtöbb port kavart, legmegosztóbb tweetjeit választotta ki, majd az azokról készült munkákat csokorba is gyűjtötte a Shit My President Says: The Illustrated Tweets of Donald J. Trump című könyv formájában.

Elmondása szerint akkor jött az ötlet, hogy az elnök úr tweetjeit használja fel alapanyagként, amikor Trump irodája előtt várakozott.  „Elkezdtem firkálgatni, és tökéletesnek tűntek. Viccesek, tömörek. Ahogy a tweetek általában, rövidek és lényegre törőek.”

Trumpot eleinte „ogrénak”, „nyers embernek” rajzolta, de nem volt elégedett ezzel a fajta ábrázolással. „Próbáltam őt rondára rajzolni, de nem működött.

Arra gondoltam: mi lakozik benne? Egy huncut kisgyerek. Ez egy srác, aki vicces lehetne, ha nem csinálna viccet más emberekből.”

A könyv bevezetőjében azt írja ironikusan: „Légy szexista. Légy rasszista. Légy önző. Gyűlöld és féld a világot. Fogyassz. Legyél materialista. Vezess nagy kocsit. Vezess annyit, amennyit csak akarsz – rengeteg olaj van a világon.”

Wheeler célja ezzel nem csak az, hogy paródiát csináljon Trumpból, hanem el is gondolkodtassa az olvasót. „Trump szavait használva, és azokat rajzos környezetbe helyezve remélem, hogy az olvasó könnyebben megértheti az elmét, akit választottunk.” – írja a könyv bevezetőjében, ami a héten kerül a boltokba.

A Shit My President Says hétfő óta az Amazonon is rendelhető, ahol a nap tizedik legkelendőbb könyvévé vált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik