Tech

Elon Musk: Észak-Koreánál is veszélyesebb a mesterséges intelligencia

Ismét megcsengette a vészharangot a Tesla-vezér, aki az utóbbi időben nemcsak arra figyelmeztetett, hogy a mesterséges intelligencia az emberiségre jelentő legnagyobb fenyegetés, hanem még Mark Zuckerberggel is vitába keveredett ezzel kapcsolatban. Pár hete azt mondta, még azelőtt törvényekkel kell szabályozni a gépagyat, hogy késő lenne.

Elon Musk szerint Zuckerberg nem tud eleget a mesterséges intelligenciáról
Teljesen eltérően gondolkodik napjaink két nagy techóriása.

Musk a Twitteren most azt írta az Egyesült Államok és Észak-Korea közti feszült hangulat közepette, hogy a gépagy még Észak-Koreánál is nagyobb fenyegetést jelent. Ezzel minden bizonnyal Kim Dzsong Un azon fenyegetésére utalt, hogy bármikor leigázhatják az USA számára katonai támaszpontnak használt Guamot.

Az időzítés másik apropója, hogy a Musk által vezetett OpenAI szoftvere a világ legprofibb játékosait verte meg a Dota 2 nevű online MOBA játékban múlt hét pénteken. A mesterséges intelligencia megmutatta, hogy képes megjósolni az emberi játékosok lépéseit, és improvizálni is, ráadásul két hét alatt jutott el erre a szintre.

Musk szerint az olyan botokat, mint az OpenAI szoftvere, meg kell zabolázni az emberek biztonságának érdekében.

Senki sem szeret szabályozva lenni, de minden (beleértve az autókat, repülőket, ételeket, drogokat) ami veszélyt jelenthet a közösségre, szabályozva van. A mesterséges intelligenciával is ezt kell tenni

– mondta Musk egy másik tweetben.

Elon Musk törvényekkel szabályozná a mesterséges intelligenciát
Szerinte ha nem szabályozzák a gépagyat most, akkor végünk van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik