Tech

Leszólta Zuckerberg elnöki ambícióit, lelőtték a Facebook-profilját

A művész profilját függesztette fel a Facebook, miután az Zuckerberg politikai ambícióinak szólt oda keményen egy plakáttal.

Sabo egy street artist, aki arról híres, hogy liberális hírességeket kritizál – legutóbb Mark Zuckerbergnek ment neki. Felröppent ugyanis a pletyka, hogy a Facebook atyja 2020-ban akár az amerikai elnökségért is indulhat, a művész ezt a hírt kritizálta egy Kalifornia állam-szerte kihelyezett plakáttal.

A „Fuck Zuck 2020” felirattal és az első “u” betűt helyettesítő középső ujjalreagált a Zuckerberg politikusi pályájával kapcsolatos híresztelésekre.

Sabo Facebook-profilját ezután felfüggesztették, arra hivatkozva, hogy a plakáton látható középső ujjat gyűlöletbeszédként értelmezték a moderátorok.

Forrás: Unsavoryagents.com

“Az oldaladat felfüggesztettük gyűlöletbeszéd miatt, ami ellenkezik a Facebook közösségi elveivel” – posztolta az oldal magyarázatát Twitteren Sabo az általa vezetett Unsavory Agents profil alatt.

Míg az egyéneknek megengedjük, hogy szabadon beszéljenek a Facebookon, a bizonyos személyekre irányuló verbális zaklatás ellen intézkedünk.

Sabo ezután azzal vádolta meg a Facebookot, hogy politikai nézetei miatt blokkolták őt.

„Képzeljétek el, hogy a telefonszolgáltatótok kikapcsolja a telefont, mert nem ért egyet a politikai véleményetekkel.” – posztolta csupa nagybetűvel. „Mark Zuckerberg nem csak hogy tolvaj, de a kritikára is túlérzékeny.”

A Twitter profilja alatti leírásban most a következő szöveg díszeleg: én vagyok a leggyorsabban cenzúrázott művész Los Angelesben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik