Tech

A futárkodást forradalmasítja az új magyar alkalmazás

Kapcsolj futártempóra és keress pénzt! Ezzel hirdeti magát az új magyar szolgáltatás, a Sendee, ami szerint futárnak lenni Magyarországon menő, de a feltételek hagynak kívánnivalót maguk után. Ezért állt össze egy csapata, hogy megmutassák, lehet máshogyan is.

A mától Budapesten nyilvánosan is elérhető Sendee alkalmazás (egyelőre csak Androidra, az iOs verzió még készül) a futárkodás új dimenzióját nyitja meg Magyarországon a szabadság, gyorsaság és megbízhatóság jegyében, az ügyfelek igényeit szem előtt tartva.

A teljesen magyar fejlesztésű app az éttermeket és a futárokat kapcsolja össze, és a startup induló tőkéjét, a fejlesztés finanszírozását olyan fővárosi étteremtulajdonosok adták össze, akik maguk is tudják, mennyire fontos, hogy a futár pontos, megbízható és gyors legyen.

A Sendee üzemeltetését Szőke Gergő, az Uber volt magyarországi marketingigazgatója irányítja, a programozócsapat élén Blaski Dániel fejlesztés-vezető áll, Polgár ‘Rozmy’ Péter pedig a futároktól érkező visszajelzések alapján tervezi meg a szolgáltatás folyamatait, legyen szó egy új funkcióról a mobil alkalmazásban, vagy a fizetési rendszerek integrációjáról.

Forrás: Sendee

Az alkalmazás az alkotók szerint a futárszolgáltatás eddig sosem látott dimenzióját nyitja meg Magyarországon. A kezdeti időszakban a csapat első sorban az ételek házhozszállítására koncentrál, de tervezik, hogy a jövőben több üzleti területre is kiterjesszék működésüket.

A Sendee-t a megrendelők asztali gépükkel vagy laptopjukkal, az autós, motoros és biciklis futárok pedig okostelefonjukkal használhatják. Ehhez elég regisztrálniuk, majd „élesre” állítaniuk az alkalmazást. A szolgáltatás előnye, hogy a profik mellett olyanokat is jövedelemhez segít, akik nem tudnak, vagy nem akarnak főállásban dolgozni: egyetemisták, fiatal anyukák, 50 év felettiek, kiszabadulni vágyó irodisták.

Forrás: Sendee

A Sendee legális és transzparens jövedelemforrást jelent a futárok számára: futárok teljes mértékben törvényesen dolgoznak, és a cég segíti partnereit az összes szükséges adminisztratív intézkedés gördülékeny lebonyolításában.

A szolgáltatás további előnye, hogy „kifehéríti” a futárpiacot: kizárólag adószámmal rendelkező vállalkozások, egyéni vállalkozók használhatják. Minden fuvar után a magyar számviteli szabályoknak megfelelő számlát állít ki az alkalmazás, így az adóköteles jövedelmek könnyen nyomon követhetők.

A Sendee szabadabb munkavállalást és megbízható költségtervezést jelent partnerei számára: a futárok teljes mértékben maguk oszthatják be munkaidejüket, a ledolgozott órákat folyamatosan nyomon tudják követni, akár forintban számolva is.

Az app segítségével egyértelműen látják, hogy a teljesített megrendelések után mennyi tiszta bevétellel számolhatnak.

Az új magyar fejlesztés az éttermek számára nem csak a költségek, de a rendelkezésre álló futárállomány terén is optimális megoldást nyújt. A Sendee elsődleges, hosszú távú célja, hogy a mindig rendelkezésre álló futárok segítségével az étel még a legforgalmasabb időszakokban is késés nélkül jusson el az étteremtől a megrendelőig, ráadásul az egyes vállalkozásoknak csak akkor kell fizetniük a szolgáltatásért, amikor ténylegesen igénybe is veszik azt.

(Illusztráció forrása: Gregor Fischer/DPA)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik