Tech

Zseniális játékkal ünnepli a Google a hip hop születésnapját

Ma ünnepli negyvennegyedik születésnapját a hip hop zenei műfaj, és ennek tiszteletére a Google előállt egy zseniális Google Doodle-lel, ami némi fejtágítás kíséretében egy csapásra DJ-t farag bárkiből, aki rákattint a kereső főoldalán található szuper graffitire.

A Google rendszeresen változtatja a keresője főoldalán látható Google feliratot, így emlékezve meg híres emberekről és eseményekről. A Google Doodle névre hallgató grafika (vagy animáció) sokszor interaktív, és játékokat rejt, ma pedig bárkiből lemezlovast farag, hiszen a hip hop megszületésének negyvennegyedik évfordulója alkalmából egy olyan különleges webes programot kaptunk, ahol egy virtuális keverőpult segítségével tehetjük próbára magunkat.

Ehhez nem kell mást tenni, mint felmenni a kereső kezdőoldalára, majd rákattintani a Cey Adams készítette Doodle-re, és máris bejön az oktatómód, ami magyar feliratokkal magyarázza el, hogy mi a teendő. Ha túljutunk az oktató módon, akkor megnyílik a lemezgyűjtemény, ahonnan olyan zenészek korongjait kaphatjuk elő, mint George Clinton, The Isley Brothers, Billy Squire vagy Betty Wright, aztán már csak rajtunk múlik, hogy mit kezdünk a felcsendülő dallamokkal.

Forrás: Google

A virtuális keverőpult mellé egy jól összerakott videó is tartozik, ami bemutatja DJ Kool Herc negyvennégy évvel ezelőtti műfajteremtő buliját, illetve azokat a stílusjegyeket, amik a zsáner egyediségét adják, lemezpörgetés közben pedig újabb érdekes infókat gyűjthetünk be a hip hop úttörő személyiségeiről. Ha pedig szeretnénk többet megtudni a mai Doodle születéséről, akkor csak ide kell kattintani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik