Tech

A nácik uralta Amerikában még csokit enni is bűn

Idén új résszel bővül a méltán népszerű Wolfenstein játéksorozat, és az ősszel érkező The New Colossus most kapott egy meglehetősen érdekes kedvcsináló videót, amiből kiderül, hogy azért is muszáj felszabadítani Amerikát a nácik uralma alól, hogy a gyerkőcök ismét bűntudat nélkül ehessenek csokit.

A Wolfenstein-sorozat már 1981 óta szórakoztatja a videojátékok szerelmeseit, és az elmúlt több mint harminc évben összesen tíz nagyobb rész látott napvilágot különböző platformokra, az Apple II-től és az MS-DOS-tól kezdve egészen a legújabb konzolokig, a PlayStation 4-ig és az Xbox One-ig.

Legutóbb 2014-ben kaptunk teljes értékű új epizódot Wolfenstein: The New Order címmel (ezt követte 2015-ben az önálló kiegészítőként futó Old Blood), idén pedig jön a várva várt folytatás, a Wolfensetin II: The New Colossus, amiben az alternatív 60-as években Amerikát (és a világot) kell felszabadítanunk a nácik rémuralma alól.

A játékhoz most érkezett egy kedvcsináló videó „Put the chocolate down!” címmel, és a meglehetősen rendhagyó előzetes egy komédiát imitálva igyekszik rávilágítani, hogy mennyire sanyarú a helyzet Amerikában, ahol még csokit enni is bűn, és a testvérek jelentik egymást, ha rajtakapják a másikat.

Szerencsére a videó nemcsak a hangulatfokozó fekete-fehér képsorokat tartalmazza, hanem kapunk némi ízelítőt a meglehetősen akciódús játékmenetből is, aminek része, hogy a főszereplő BJ Blazkowiczot irányítva darabokra szedjük a náci hadigépezet katonáit, és az egyre nagyobbra növő gyilkos robotjait.

A Wolfenstein II: The New Colossus október 27-én jelenik meg lemezes és digitális formában, méghozzá PC, PlayStation 4 és Xbox One platformokra, a fejlesztésért pedig ugyanaz a MachineGames felelős, akik a Wolfenstein: The New Order című epizóddal számos díjat besöpörtek három évvel ezelőtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik