Tech

Október végén indulhat a piramisok fosztogatása

Kétévnyi szünet után idén ősszel visszatér az Assassin’s Creed-széria az Origins alcímű epizóddal, ami ezúttal az ókori Egyiptomba, Kleopátra idejébe kalauzolja a játékosokat. A sztori előzményként funkcionál, és az asszasszin testvériség születését meséli el, de a legújabb videó alapján a piramisok bejárása és kifosztása is a ránk váró repertoár része lesz.

A szebb napokat látott Assassin’s Creed-játéksorozat október 27-én tér vissza a boltok polcaira, és a széria történetében először az ókorba repülünk vissza, hogy a Bayek névre hallgató főhőst irányítva a piramisok tövében kalandozva játsszuk végig az eddigi epizódok előzményéül szolgáló Origins történetét.

Forrás: Ubisoft

A 2007-ben indult játéksorozat idei része (ami már a tizedik a sorban) PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra lesz elérhető, és egy friss videónak hála közel húsz perces ízelítőt kapunk abból, hogy nagyjából milyen helyszínekre és hangulatra számíthatunk az idei epizódban.

Az IGN gamer portál újságírója a játék rendezője, Ash Ismail közreműködésével mutat be egy opcionális küldetést, amiben nemcsak a játék egyes lehetőségeit vehetjük egy kicsit alaposabban szemügyre, de a főhős még egy piramis belsejébe is eljut, és ha már ott van, akkor be is gyűjt ezt-azt a sírkamrákból.

Az Assassin’s Creed-szériát az elmúlt években rengeteg kritika érte, amiért nagyjából ugyanazt a játékmenetet tolta le a vásárlók torkán, csak eltérő helyszíneken (legutóbb Londonban, azelőtt Párizsban tevékenykedhettünk), és a szaksajtó hiába sürgetett jelentősebb változást, egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy az idei rész sem igazán szakít ezzel a hagyománnyal.

A fejlesztők ugyan megreformált harcrendszert és szerepjátékosabb játékmenetet, átdolgozott fejlődést és fegyverhasználatot ígértnek, de a fenti videó alapján leszögezhető, hogy az alapokon jelentősen most sem változtattak. Hogy az új helyszín és a finomhangolt funkciók elegek lesznek-e a sikerhez, az viszont csak október végén fog kiderülni, mikor végre mi is a kezünkbe vehetjük a végleges verziót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik