Tech

Drón vigyázza majd a golfozó Donald Trumpot

Az amerikai titkosszolgálat újszerű módon védi Donald Trumpot, míg az elnök látogatást tesz New Jersey-ben található golfklubjába, egy testőr drón fog felette röpködni.

A Trump National Golf Club az elnök egyik kedvenc hétvégi helye, ahol augusztusban több időt is tervez eltölteni. Ez a pár nap egy teszt is lesz, melynek során kiderül, hogy milyen hatékonyan lehetne védeni az elnököt úgy általánosságban drónnal.

Az ügynökök a jövőben ugyanis szeretnének többféle típusú drónt használni biztonsági célokból, mivel a jelenleg megfigyelésre hasznlát légieszközök csak korlátozott rálátást nyújtanak, túl hangosak és nem tudják biztosítani a teljes lefedést.

A drón specifikációival kapcsolatban nem árultak el semmit, csak annyit tudni, hogy optikai- és hőkamerák segítségével figyeli majd árgus szemmel a lehetséges veszélyhelyzeteket, és 90-133 méter magasságban repül. Az általa készült felvételeket 30 nap tárolás után újraírják, azokat kivéve, amik bűnügyi vizsgálatok során felhasználnak.

Mivel a drón látképébe a golfklubban tartózkodó többi ember is belekerülhet, a titkosszolgálat jelezni fogja feléjük a szerkezet működését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik