Tech

A Facebook még jobban képünkbe tolja a funkciót, amit a kutya sem használ

Az Instagramon tarolnak, de a Facebookon eddig nem igazán pörögnek a 24 óra után eltűnő posztok. A cég ezért az asztali böngészős verzióba is beépíti a jelenleg csak mobilappban látható funkciót.

Eddig csak a Facebook mobilappjában érhettük el a cég Stories (Történeted) nevű funkcióját, aminek ötletét gyakorlatilag a Snapchattől vette át a cég. Úgy tűnik, hogy a 24 óra után magukat megsemmisítő posztok bekerülnek az asztali böngészős változatba is, így már nem csak a mobilappos hírfolyamunk tetején fognak csücsülni a történeteket jelző köröcskék.

Annyi változást tapasztalhatunk viszont, hogy a böngészős változatban egy jobb oldalt elhelyezett dobozba kerülnek a barátok átmeneti posztjait.A Facebook egyelőre csak egy szűk kören teszteli a funkciót, de hamarosan világszerte kigördül a böngészős változatokba.

Forrás: TechCrunch

A közösségi oldal egyébként először az Instagramon vezette be a magukat törlő, átmeneti posztokat még tavaly nyáron. A Stories eddig sikeresen tűnik, az első öt hónapban 150 millióan használták aktívan naponta, ez a szám azóta 250 millióra nőtt, míg a Snapchat jelenleg 166 millión áll.

A mobilos Facebookban korántsem ilyen jó a helyzet. Bár pontos számokat nem közölt a cég, elég csak körbenézni saját ismerősi körünkben. A közösség cég azóta olyan trükkökkel próbálkozik, mint a nyilvánossá tehető sztorik, vagy azzal, hogy  a nem posztoló barátok is felbukkannak a sávban egy szürke karikában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik