Tech

Arckereső kütyüt rakna a lakásokba a Facebook

A Facebook egyenesen a nappalikba szánna egy olyan videohívások lebonyolítására alkalmas kütyüt, amit érintőkijelzővel, mikrofonnal, kamerával és mesterséges intelligenciával láthat el. Az eszköz arra is képes lesz a korai tesztverzió alapján, hogy automatikusan keressen emberi arcokat a nappaliban.

Videochatelésre fejlesztett otthoni eszköz lehet a Facebook Building 8 nevű részlegének első hardveres terméke, számoltak be közeli források a Bloombergnek. A kütyüt kifejezetten nappalikba szánják: laptop-méretű (13-15 hüvelykes) érintőkijelző kap rajta helyet, emellett széles látószögű kamerát, mikrofont, hangszórót építenek bele, mindezt megfejelhetik egy mesterséges intelligenciával felvértezett asszisztenssel is.

A tesztverzió alapján a kamera intelligens zoom funkciót kap, így képes lesz automatikusan arcok után kutatni a helységben, majd akár közelíteni is adott emberre. Saját fejlesztésű operációs rendszer helyett valószínűleg Android fut majd az eszközön.

Hivatalosan csak a jövő évi F8 nevű fejlesztői konferencián jelenthetik be, egyelőre még csak a prototípust tesztelték több háztartásban. Később egy 360 fokos kamerával felszerelt változatot is kaphat, bár a források szerint ez a megjelenés pillanatában még nem áll majd készen.

A közösségi óriás egy másik terméken is dolgozik, egy olyan olcsó, otthoni okoshangszórón, amit az Amazon Echo és a Google Home konkurensének szán. A források szerint volt Apple-alkalmazottakat is felvettek arra a feladatra, hogy a Sirihez hasonló hangvezérléses virtuális assisztenst fejlesszenek.

A Facebook moduláris telefonon dolgozhat
A közösségi óriásnak vajon sikerül, ami a mobilgyártóknak nem?

Az új eszközökröl szóló pletykák is jelzik, hogy a Facebooknak komoly ambíciói vannak hardverek terén. Nemrég arról írtunk, hogy egy olyan moduláris elektronikai eszköz ötletét védették le, amiben hangszóró, mikrofont és GPS lesz, és telefonként is lehet használni. Egyébként sokak szerint a nappaliba szánt videochates kütyü és a levédett moduláris eszköz ugyanaz lehet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik