Tech

Megtörni látszik a PlayStation 4 szárnyalása

A Nintendo után a Sony is nyilvánosságra hozta a 2017-es pénzügyi év első negyedévének eredményeit, és a kereskedőknek kiszállított PlayStation 4-ek száma hiába éri el mostanra a 63,3 milliót, a konzol eladásai visszaestek a tavalyi év hasonló időszakához képest.

A PlayStation 4 játékkonzol (első változata) 2013. őszén került a boltok polcaira, és a gépet gyártó Sony azóta 63,3 millió példányt szállított ki a különböző típusokból (PS4, PS4 Slim, PS4 Pro) a kereskedőknek – derült ki a cég jelentéséből, ami a 2017-es pénzügyi év első negyedévére, az április 1. és június 30. közötti időszakra vonatkozik.

Habár a közel négyéves életciklus alatt a 63,3 milliós példányszám szép eredmény, az első negyedév eredménye ennek ellenére visszaesést jelent, hiszen a cég mindössze 3,3 millió példányt szállított le az említett időszakban, míg a tavalyi év első negyedévében még 3,5 millió konzol került a boltokba.

A jelentésben feltüntetett szám ráadásul nem az eladott példányokat jelenti, ez még csak a kereskedőknek kiszállított mennyiség, hiszen a júniusi E3 játékexpón a Sony még csak 60,4 millió értékesített játékgépről beszélt.

Az első negyedéves jelentés ugyanakkor hiába jelez visszaesést a tavalyi időszakhoz képest, ez az eredmény még mindig jobb, mint amit az amúgy sikeresnek ítélet Nintendo tud felmutatni, hiszen ugyanebben az időszakban a japán cég mindössze 1,97 millió Switch konzolt szállított ki a kereskedőknek. Ráadásul amíg a kiotói cég előrejelzése szerint a 2017-es üzleti évben összesen 12,74 millió játékgépet fognak kiszállítani, addig a Sony saját becslése még mindig 18 millió darabot vetít előre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik