Tech

Mégsem lett öngyilkos a vízbe hajtó biztonsági robot

Két hete még úgy tűnt, hogy a Knightscope biztonsági robotja önként vízbe hajtott, de a cég emberei azóta alaposan átvizsgálták a szerencsétlenül járt gépet, és kiderült, hogy egészen másról van szó.

Nagyjából két hete számoltunk be arról, hogy a biztonsági robotokat gyártó Knightscope cég 136 kilós, tojás formájú K5 nevű biztonsági masinája egyenesen egy washingtoni pláza medencéjébe hajtott, és olyan címekkel került be a hírekbe, hogy öngyilkos lett.

A Steve-nek keresztelt gépről viszont időközben kiderült, hogy nem önként “vetett véget az életének”. A Knightscope szakemberei alaposan átvizsgálták a robot fekete dobozát, és a kinyert adatokból arra jutottak, hogy a szerencsétlenül járt gép egy technikai hiba miatt nem érzékelte, hogy egyenetlen előtte a burkolat, és a meghibásodás vezetett oda, hogy végül a pláza medencéjében kötött ki.

Forrás: Knightscope

A balesetről továbbra is azt állítja a cég, hogy “elszigetelt eset”, és 48 órán belül cserélték a használhatatlanná vált gépet. A K5 névre keresztelt típusnak viszont nem ez volt az első furcsa “kalandja”, mióta piacra dobták. Korábban egy amerikai plázában áthajtott egy 16 hónapos kisgyerek jobb lábán, ami ugyan nem tört el, de jól látható sérüléseket szenvedett.

És ez még nem minden, hiszen pár hónappal később történt egy ennél is furább eset egy másik bevásárlóközpontban, ahol egy feltételezhetően részeg, 41 éves férfi ütötte ki a munkáját végző robotot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik