Tech

Elon Musk szerint Zuckerberg nem tud eleget a mesterséges intelligenciáról

Érdekes eszmepárbaj kezd kibontakozni a techóriások közt, Elon Musk és Mark Zuckerberg teljesen másképpen látja a mesterséges intelligencia jövőjét. Zuckerberg szerint bizonyos értelemben felelőtlenek azok, akik világvégi jeleneteket vizionálnak.

A Facebook-vezér egy élő közvetítés keretén belül mondta el, hogy szerinte felelőtlenül viselkednek azok az emberek, akik a világvége eljövetelét kapcsolják az MI-hez. Ezt egy olyan kérdésre válaszolta, amiben név szerint említették a köztudottan ettől tartó Elon Muskot.

Elon Musk az elmúlt évek során többször is hangot adott aggodalmának, legutóbb arról beszélt, hogy az MI az eddigi legnagyobb kockázatot jelentheti az emberi civilizációra nézve, ezért még azelőtt törvényekkel kéne szabályozni, hogy bármi baj történne.

A Tesla-vezér reakciója sem váratott magára sokáig, azt reagálta a Twitteren, hogy Markkal már beszéltek erről, és a Facebook-alapító csak korlátozottan ért ehhez a területhez.

Zuckerberg az interjú során kifejtette, hogy optimista az MI fejlődésével kapcsolatban, és nem érti azokat, akik a világvégi forgatókönyveket emlegetik.

Úgy gondolom, ez egy nagyon negatív hozzáállás és bizonyos értelemben felelőtlenség is. A következő öt évben az MI rengeteg fejlődést hoz az életünkbe. Ha az MI ellen beszélsz, akkor a biztonságosabb autók ellen is beszélsz, amik nem okoznak baleseteket, vagy az ellen, hogy a betegeket jobban tudjuk diagnosztizálni.”

Musk még több tweetben görgette tovább gondolatmenetét, miszerint azzal is számolni kell, hogy a szoftverek és hardverek fejlődésének üteme exponenciális.

Egy mérnök erre azt írta Musknak, hogy érdemes lenne egy blogot vezetnie, amivel meggyőzhetné a hozzá hasonló szkeptikusokat, amire Musk sejtelmesen azt írta, hogy hamarosan érkezik egy témába vágó film.

Hogy ez mennyire komoly, azt nem lehet tudni, de a Tesla-vezérből már bármit kinézünk az alagútfúrós tweetjei után, amik eleinte szintén viccnek tűntek.

Elon Musk alagutat ás Los Angeles alatt
Harminc szintes alagútrendszerrel csökkentené a dugókat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik