Tech

Fontos funkció került bele szép csendben a Google Térképbe

Gyalogos útvonalaknál is elérhetővé vált a Google Térkép egyik leghasznosabb funkciója: már azt is látjuk, hogy milyen szintemelkedésekkel kell számolnunk egy túra során.

A Google Térképben 2014 óta láthatják a biciklisek azt a plusz információt egy megtervezett útvonal részletei közt, hogy adott szakaszon mekkora az emelkedés szintje, mennyire meredek tereppel lesz dolguk.

A Mashable szúrta ki először azt, hogy ez a funkció bekerült a gyalogos módba is, így már a túrára, vagy hosszabb sétára induló felhasználók is hasznosíthatják az információt, mielőtt nekivágnának egy szakasznak.

Forrás: Local Guides Connect

A szokásos módon elég megadni A és B pontot és kiválasztani a gyalogos opciót. Ezután egy grafikon jelenik meg az út részletei közt, amin követhetjük az útvonal különböző emelkedési szintjeinek változását, valamint az út megtételéhez szükséges becsült időt.

Az eddigi visszajelzések szerint csak egyelőre csak a Google Térkép asztali böngészős verziójában működik, mobilon nem, és a Google sem jelentette be hivatalosan.

A funkció főleg a túrázók számára hasznos, akik edzettségi szintjüknek megfelelően választhatnak keményebb, vagy egyszerűbb szakaszokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik