Tech

Több ezren vállalták a vécépucolást az ingyenwifi miatt

Valljuk be, mi sem szoktuk elolvasni a különféle szolgáltatások hosszadalmas felhasználási feltételeit, csak serényen nyomkodunk az elfogadásra. Így benne van a pakliban, hogy valami olyat is magunkra vállalunk, amit nem kéne.

Pont így járt több mint 22 ezer fesztiválozó, akiknek közmunkát kell majd végeznie egy brit zenei fesztivál után, mivel nem olvasták el az ingyenwifi felhasználásának feltételeit. Abban ugyanis a netért cserébe olyan dolgokat kértek az üzemeltetők, mint a fesztivál területén található vécék tisztítása, kóbor macskák és kutyák ölelgetése, vagy a rágógumik felkaparása az utcáról.

Emögött a Purple in Manchester nevű wifiszolgáltató cég áll, akik nagyon meglepődtek az eredményen. Több mint 22 ezer ember fogadta el azt, hogy beszáll a közös munkába, így gyakorlatilag 1000 óra közmunkát sikerült összehozniuk – elméletben.

A jó hír az, hogy a Purple nem fogja ezt a felhasználókra erőltetni, csak annyit szerettek volna elérni, hogy az emberek tanuljanak az esetből.

„A felhasználóknak mindenképp el kéne olvasniuk a feltételeket, mielőtt hálózatra csatlakoznak. Hogy mibe egyeznek bele, mennyi adatot osztanak meg, és milyen jogosultságokat adnak másoknak? A kísérletünk is azt mutatja, hogy nagyon egyszerűen kipipálni egy dobozt, és valami tisztességtelen dologba beleegyezni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik