Tech

Élete legdrágább szelfijét lőtte egy nő

Egy nő esete tökéletesen példázza azt, mennyire károsak tudnak lenni a szelfik, ha a közvetlen környezetünket figyelmen kívül hagyva próbáljuk eltalálni a tökéletes szöget. 54 millió forintnyi kárt okozott a fotó.

Valószínűleg a világ legdrágább szelfijét készíthette el az a nő, aki a Los Angeles-i Hypercaine kiállításon próbált fotózkodni Simon Birch művész tárgyaival. A 14th Factory kiállítóteremben történt jelenetet szerencsére a múzeum biztonsági kamerája is megörökítette, mert egészen látványos dologról van szó.

A felvételen látható, hogy a látogató hölgy épp egy koronát ábrázoló műtárgy elé hajol le egy szelfi érdekében, feltehetően azt az optikai csalást kívánta elérni, hogy a tiara az ő fejére kerüljön. Ám egy rossz mozdulatnak köszönhetően a piedesztál eldőlt, dominószerűen ledöntve a mögötte elhelyezett állványokat is – azért egy kis modern szimbolizmust is belelátunk a jelenetbe.

A videó magáért beszél:

A hely szóvivője szerint a két hete történt eset során három műtárgy helyrehozhatatlanul megsérült, a többi darab is sérült kisebb mértékben. Az összes okozott kárt 200 ezer dollárra (kb. 54 millió forint) becsülik.

Nem ez az első alkalom, hogy egy szelfi komoly következményekkel jár. Tavaly egy férfi tett próbát arra Portugáliában, hogy szelfit készítsen egy 126 éves szoborra felmászva, ami leszakadt alatta.  Idén pedig az amerikai Hirshhorn Múzeum egyik installációját károsítta meg egy férfi, aki szelfizés közben megcsúszott, és összezúzta a tökökből összeállított installáció egyik darabját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik