Tech

Vajon ki kapta az elsőt a Tesla új elektromos autójából?

Múlt héten gördült le a gyártósorról az elektromos autókat gyártó Tesla legújabb terméke, a Model 3, aminek máris megvan a boldog tulajdonosa. Az illető személyén valószínűleg senki nem fog meglepődni, de a sztoriban azért akad egy jópofa csavar.

Rögtön az elején gyorsan le is lövöm a poént: az első Tesla Model 3 a cég tulajdonosának, Elon Musknak a birtokába került. Na bumm, gondolhatnánk, valószínűleg ez lett volna mindenkinek az első tippje, legalábbis akkor, ha nem tud semmit Muskról, illetve az elektromos autókat gyártó vállalatáról.

Musk eleve nem az a tipikus cégvezér, hiszen a profitnál sokkal többre tartja, hogy egy kicsit előrébb mozdítsa a világot, nem az a típus, aki magának akarja a cége első új modelljét, továbbá a vállalatnak is van egy sajátos üzletpolitikája, ami ellent mond ennek.

Forrás: Elon Musk / Twitter

A Teslánál az a szokás, hogy az első autót az a vásárló kapja, aki legelőször csengeti ki a jármű teljes vételárát, ami jelen esetben 35 000 dollár. Persze erre jöhetne, hogy Musk nyilván röhögve csengette ki saját magának ezt az összeget, de nem erről van szó.

Az első Model 3-ast a Tesla egyik igazgatósági tagja, Ira Ehrenpreis fizette ki, majd ugyanezzel a lendülettel a cégvezér Musknak ajándékozta a 46. születésnapjára, ami június 28-én volt esedékes. Eléggé kedvelhetik a fickót arrafelé.

A Model 3 egyébként a Tesla eddigi legolcsóbb elektromos autója, habár a 35 000 dolláros vételár (közel 10 millió forint) miatt még mindig a luxuskategóriába sorolandó. A cég terve viszont ennek ellenére is az, hogy jövőre több elektromos autót készítsenek, mint amennyit az összes gyártó dobott piacra 2016-ban, ezért decembertől már havi 20 000 járművet szeretnének legurítani a gyártósorokról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik