Tech

Tizenöt év után derült fény a legendás fotó titkára

Immáron másfél évtizede bukkan fel egy fotó rendszeresen az interneten, amin egy olyan srác látható, aki plafonra szigszalagozva játszik egy mára ősöregnek számító PC-én. Az ikonikus képet készítő társaság tagjai először beszéltek a mára legendássá vált felvétel eredetéről.

Aki egy kicsit is érdeklődik a videojátékok iránt, és szokott a témához kapcsolódó oldalakra/fórumokra járni, az már biztos találkozott azzal a képpel, amin egy LAN-partis srác látható, akit rengeteg szigszalag tart a levegőben, miközben épp a Counter-Strike című kompetitív FPS-sel játszik.

Forrás: Brian Schaeffer

A fotó történetének a Kotaku játékos portál göngyölítette fel: rábukkantak arra a társaságra, akik 15 évvel ezelőtt elkészítették, és az internetre szabadították a nem éppen mindennapi élethelyzetet.

A kép 2002 nyarán készült, egy Michiganben található kisvárosban, Masonben, ahol egy baráti társaság rendszeresen járt össze játszani, hogy olyan programokkal töltsék az idejüket, mint a Command & Conquer, a Red Alert 2, a Battlefield 1942 vagy éppen a Counter Strike.

A képen Drew Pervis látható, és az elmúlt tizenöt évben valószínűleg mindenki rosszult tippelt, hogy a srác miért került fel a plafonra. Nem azért, mert nem volt elég hely, hanem azért mert ez egy laza buli volt, és

miért ne?”

A kép érdekessége, hogy a résztvevők itt már a második próbálkozást örökítették még. Miután sikerült összeszedni a „hozzávalókat”, Drew első körben csak 10 percet töltött a levegőben, mert a szigszalag elkezdett belevágni a bőrébe. Ez persze nem vette el a kedvét a dologtól, a második „felfüggesztés” már kényelmesebbre lett terveze: párnákkal bélelték ki a fura függőágyat.

Ezután jött az ötlet, hogy néhány asztal felállításával Drew akár játszhatna is, a többi pedig már dokumentált történelem, ami soha nem fog eltűnni az internetről. A srác egyébként nem kevesebb, mint két órát töltött a szigszalagból készített magaslati fekhelyében, és akkor is csak azért tért vissza a földre, mert a megvalósítás másodikra sem lett tökéletes, és egy idő után nagyon melege volt benne.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik