Tech

Ötvenkét óra alatt szelték át Amerikát egy elektromos autóval

Két fiatal srác fogta magát, beültek egy elektromos Tesla Model S-be, és alig több mint két nap alatt átautóztak a kaliforniai Redondo Beach-ról az Egyesült Államok keleti partján lévő New Yorkba. Teljesítményükkel új rekordot állítottak fel az elektromos autók Ágyúgolyó futamában.

Jordan Hart és Bradly D’Souza július 1-én, ottani idő szerint 11:30-kor hagyták el a Kaliforniában található Redondo Beach-et egy 2015-ös Tesla Model S-sel, méghozzá a keleti part irányába. A páros 51 órával és 47 perccel később gördült be egy garázsba New York-ban, és állításuk szerint ezzel megdöntötték az elektromos autók Ágyúgolyó futamának rekordját, méghozzá közel négy órával javítva a korábbi időn.

A két barát végig twitterezett az út során, az Instagramra pedig folyamatosan fotókat posztoltak, így dokumentálva az utazást és a helyszíneket, ráadásul az indulás és az érkezés pillanatát egyaránt hitelesített dokumentumok bizonyítják. Az Egyesült Államokat keresztbe átszelő útról ugyanakkor egy nyolcperces time-lapse videó is készült, amit bárki megtekinthet a YouTube-nak köszönhetően.

Jordan és Bradly alaposan megtervezték a kalandot, a közel 52 órás menetidő alatt mindössze egyszer álltak meg enni (persze utánpótlás azért volt a kocsiban), és ügyeltek arra, hogy a gyári ajánlásokat figyelmen kívül hagyva sajtoljanak ki minden erőforrást az elektromos autójukból.

A rekord azért is érdekes, mert a srácok úgy döntötték meg a korábban beállított csúcsot, hogy a páros által használt Tesla Model S 85D még egy régebbi és kevésbé profibb változat, mint amit az előző rekordtartó használt. A veterán autós újságíró Alex Roy (és csapata) 2016-ban egy újabb modellel, a Tesla Model S 90D-vel (jobb aerodinamika, erősebb akkumulátor) tette meg a nyugati- és keleti part közötti távot, méghozzá pontosan 55 óra alatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik