Tech

Szivárvány színbe borult az internet is egy hónapra

Szivárványszínbe borultak a matricák, hashtagek, reakciógombok a közösségi médiában, a legtöbb nagy techcég egy hónapon keresztül üdvözítette az LMBTQ közösség legnagyobb rendezvényét. Nálunk szombaton rendezik meg a 22. Budapest Pride-ot.

Összeszedtük, milyen megoldásokkal rukkoltak elő a Pride-hónap alkalmából a legnagyobb techcégek.

FACEBOOK

Június elején érkezett meg a Facebookra a szivárványszín zászló. Az ideiglenes reakció az anyák napja alkalmából bevezetett lila virághoz hasonlóan csak egy meghatározott ideig, július elejéig volt használható a közösségi oldalon. A “Büszke” zászlót csak azután érhették el a felhasználók, miután belájkolták az LGBTQ@ Facebook-oldalt.

A reakció vegyes fogadtatásra talált, sok feszültség alakult ki körülötte. Korábban is írtuk, hogy egy keresztény Facebook-oldal például megtiltotta a használatát.

Forrás: Facebook

GOOGLE

A keresőóriás térképszolgáltatásán keresztül támogatja a rendezvényt, több mint 35 város területén lehetett követni a felvonulás útvonalát a Google Térkép appban. A nagyvárosokban – mint Seattle, New York, és San Franciscó – a rendezvényhez kapcsolódó egyéb eseményeket egy egyedi szivárványos ikonnal tüntették fel a térképen.

Forrás: Google

Emellett a Google Dokumentumokban is elrejtettek egy easter egget: ha egy új táblázatot nyitunk, és az első sor oszlopaiban a P-R-I-D-E szót betűzzük, a munkalap szivárványszínbe borul.

Forrás: 24.hu

TWITTER

Júniusban vált elérhetővé a Twitteren egy új hashtag ikon, ami a Pride szivárványszín zászlóját kombinálta a transzneműek rózsaszín és kék lobogójával. Az ikon a #Pride2017, #PrideMonth és a #LoveisLove hashtagek mellett jelent meg.

Forrás: Twitter

SALESFORCE

A felhő technológián alapuló, vállalati rendszerekre specializálódott Salesforce látványosabb módot választott, San Franciscó-i épületük borult szivárványszínekbe, a #EqualityForAll hashtaggel pedig azt üzenték: a Salesforce kiáll a Pride mellett.

https://twitter.com/tony_prophet/status/878349061731958784

SKYPE, SNAPCHAT, INSTAGRAM

A Skype szintén matricákat, és színátmenetes háttereket tett elérhetővé, míg a Snapchat is a fotók szerkesztéséhez készítettek eszközöket, például szivárványos emojis ecseteket, matricákat, Pride-témájú geofiltereket.

Forrás: Skype

Az Instagram képmegosztó szintén egy különleges LGBTQ matricakészlettel készült a 2017-es Pride-ra, a csomag segítségével többféle szivárványos grafikával lehetett díszíteni az elkészült fotókat.

Forrás: Snapchat

SPOTIFY

A zenei streaming szolgáltatás egyedi összeállított dallistával készült a hónapra olyan előadóktól, akik a LGBTQ közösség tagjai, vagy olyan dalokat, amik a témához fűződnek.

Forrás: Spotify

APPLE

Az almás cég vezérigazgatója, Tim Cook köztudottan homoszexuális, a cég pedig teljes mellszélességgel áll ki a Pride mellett. Cook rengeteg energiát fektet abba, hogy az Egyesült Államok törvénykezése minél jobban védje az LGBT közösség jogait.

Az óriásvállalat idén egy egyedi, szivárványszínű szíjat adott ki Apple Watch okosórájához “Pride Edition” néven, Tim Cook pedig tweetben kívánt boldog Pride-ot minden alkalmazottnak és vásárlónak a világon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik