Tech

Pánik: egy csomó profilt csak úgy letiltott az Instagram

Több Instagram-felhasználó is tapasztalhatja, hogy nem tud bejelentkezni a képmegosztón, és látszólag törölték fiókját. A megoldás már úton van.

Egy ijesztő bug miatt több felhasználó számára is úgy tűnhet, hogy az Instagram mindenféle indok nélkül törölte fiókjukat. Csütörtökön többen is arra panaszkodtak a Twitteren, a Redditen és a Facebookon, hogy miután az oldal kidobta őket, sehogyan sem tudnak bejelentkezni, ezért felmerült bennük, hogy a képmegosztó törölte a profiljukat.

Gyanúra az adott okot, hogy ha az érintett felhasználó profilját megnézi egy másik fél, akkor a „Sajnáljuk, ez az oldal nem elérhető” üzenet jelenik meg a képek helyett.

Az Instagram közölte, hogy nem törölt fiókokat, egy bug idézi elő a hibát. Emiatt néhány felhasználó tapasztalhatja, hogy nem tud hozzáférni a profiljához, de már dolgoznak az ügyön.

Ha valaki ezt tapasztalná, aggodalomra semmi ok: a fiók nem veszett el, és a javítást követően valószínűleg minden helyreáll. A probléma azért különösen érdekes, mivel nem tudni, hogy milyen okok miatt érintett egy-egy profil, személyes és üzleti fiókok egyaránt vannak köztük.

Néhány esetben a felhasználók azt az utasítást kaphatják az Instagramtól, hogy írják be a telefonszámukra érkezett biztonsági kódot, de az aktiválókódot tartalmazó SMS az eddigi visszajelzések alapján nem érkezik meg.

Pár esetben az oldal felhasználási szabályzatának megsértésére hivatkozó hibaüzenetbe is botlottak az érintett felhasználók.

Egyelőre még nem tudni, hogy hány fiók érintett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik