Tech

Tényleg léteznek a földönkívüliek!

Legalábbis a Rockstar fejlesztette GTA V videojátékban. A 2013-ban kiadott programban az első nap óta voltak utalások arra, hogy a földönkívüliek ott vannak valahol a játék világában, de a felhasználók csak négy évvel a megjelenés után találkozhattak az idegenekkel.

A GTA V eredetileg 2013. szeptember 17-én jelent meg Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra (később pedig további platformokra), és a fejlesztők már a kezdetektől olyan utalásokat rejtettek el a programban, ami arra utalt, hogy földönkívüli lények is léteznek a játék világában.

A rajongók évek óta próbáltak az idegenek nyomára bukkanni, egyrészt a játékban, de voltak olyanok is, akik ennél is tovább mentek, és a GTA V kódját kezdték átfésülni nyomok után kutatva – eredménytelenül. Most viszont megtört a jég. A program online részéhez néhány hete érkezett egy új frissítés, a Gunrunning Update, ami új fegyverekkel, járművekkel és földalatti bázisokkal egészítette ki a meglévő lehetőségeket.

A megszállottak persze az új kiegészítést is tüzetesen átvizsgálták, és a letöltött fájlok között olyan kódsorokat és egyéb nyomokat találtak, amelyek arra engedtek következtetni, hogy a játék térképének egy pontján, konkrétan a Zancudo katonai bázis közelében ott van valahol egy UFO-baleset helyszíne.

A Team Guru nevű modder csapatnak nem is kellett több, és addig próbálkoztak, míg végül sikerült megnyitniuk a küldetést, sőt mostanra már azt is kitalálták, hogy az átlag játékosok miképp hozhatják össze a találkozót a bujkáló idegenekkel.

Ahhoz, hogy elérhetővé váljon a titkos misszió, előbb teljesíteni kell 600 Gunrunning supply küldetést, majd a játék belső ideje szerint 21:00 és 23:00 között el kell indítani egy újabb hasonló feladatot, és ha minden klappol, akkor elérhetővé válik az extra küldetés, amiben megtörténik a harmadik típusú találkozás a nem túl barátságos földönkívüliekkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik