Tech

Milliókért árulják a világ legdrágább fidget spinnerét

Az a gyerek (vagy felnőtt), aki az őrület ellenére kivárt, mert egy igazán különleges fidget spinner tulajdonosa akart lenni, annak most ideje feltörni a malacperselyt, ennél exkluzívabb példányokat biztos nem talál.

Egy orosz ékszergyártó cég ugyanis elkészítette az eddigi legdrágább változatot: egy 100 gramm arannyal bevont pörgettyűt. Az előrendelés megindult a limitált példányszámú – összesen négy darabot gyártottak belőle – fidget spinnerre, 13 ezer fontért, azaz 4 561 700 forintért már a miénk lehet.

A világ legdrágább fidget spinnere Fotó: Caviar

Kiadtak egy jóval olcsóbb változatot is 190 fontért, azaz 66 ezer forintért – ezt az orosz lobogó színeivel díszítették.

Fotó: Caviar

Ahogy meg lehet venni ugyanennyiért egy fekete koponyás, karbonszálas változatot, illetve egy Swarowski-szerű gyémántokkal kirakott csodát is.

Fotó: Caviar

Hype aranyban

A Caviar nem először lovagol meg egy trendhullámot. Amikor a HMD Global február végén lerántotta a leplet az ikonikus telefon, a Nokia 3310 új változatáról, a cég bejelentette: egy saját tervezésű darabot is piacra dobnak belőle.

Az arany- és titánelemekkel díszített Supremo Putin nevű változaton Oroszország legnépszerűbb embere, Vlagyimir Putyin elnök képe látható. Alatta egy kis plakett kapott helyet az orosz himnusz egy sorával, a nyomógombra pedig az Orosz Föderáció jelképe került.

Fotó: Caviar

A cég közleménye szerint érdekes egybeesés, hogy a Nokia 3310-est 2000-ben adták ki, abban az évben, amikor először megválasztották Oroszország elnökének Putyint. Így a mobil egyszerre tiszteleg a készülék és Putyin előtt.

Az egyedi tok alatt természetesen egy valódi 3310-es van, ám az 50 dolláros (közel 15 ezer forintos) árcímke helyett 1700 dollárt, azaz félmillió forintot kérnek el az ízig-vérig orosz mobilért. A speciális változatot csak Oroszországban fogják árulni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik