Tech

Már játékokat is vehetünk a legnépszerűbb torrentkliensen keresztül

Egy ideje tudható, hogy a uTorrent nevű szolgáltatás hamarosan böngészőbe költözik, de úgy tűnik, hogy más meglepetéseket is tartogatnak a fejlesztők: szépen csendben elindítottak egy digitális játékboltot a kliensen belül.

Több millióan használják naponta a legnépszerűbb torrentszolgáltatásnak számító uTorrentet, ami népszerűsége ellenére nem sokat változott az elmúlt évek során. Április végén hallhattunk először arról, hogy a szolgáltatás böngészőbe költözik, így a használatához nem kell letölteni az asztali alkalmazást sem. A cég viszont láthatóan több újdonságot is tervez.

A TorrentFreak portál figyelt fel arra, hogy a kliensben szép csendben megjelent egy digitális játékáruház, a Game Store. Ugyan ez egy eléggé jelentős újításnak tűnik, a cég azt mégsem kommunikálta hivatalosan: se blogposztot, se közleményt nem tettek közzé ezzel kapcsolatban. A Game Store-ról említést egyedül a program márciusi frissítésének changelogjában találni.

Forrás: TorrentFreak

A Game Store külön fülön hívható elő a kliens bal oldali menüjéből. PC-re, Macre és Linuxra lehet vásárolni programokat, a kínálat egyelőre főleg indie (független) fejlesztők játékait tartalmazza, köztük a Chivalry: Medieval Warfare és a Through The Woods címeket.

A digitális áruház egyelőre inkább tűnik külsős terjesztői felületnek, mintsem önálló játékos kliensnek. A játék megvásárlása után csak egy aktiváló kulcsot kap a felhasználó, ezután a uTorrent a Steam platformjára irányítja át, hogy ott beválthassa a kódot, majd letölthesse a megvásárolt programot.

Bár kézenfekvőnek megoldásnak tűnne, de a uTorrenten keresztül nincs lehetőség letölteni a szoftvert, ami kihagyott ziccernek tűnik.

A BitTorrent korábban a Torrent Entertainment Network nevű filmes bolttal próbálkozott, ami érdeklődés hiányában 2008-ban tűnt el süllyesztőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik