Tech

Izgalmas részletek láttak napvilágot az új Pókemberről

Ha a hálószövőről van szó, a világ épp július 6-án debütáló új mozifilmre, a Pókember: Hazatérés-re koncentrál, de a gamerek ennél előrébb tekintenek, hiszen őket már a 2018-ban érkező új videojáték tartja izgalomban, amiről a távoli megjelenés ellenére is szivárognak az érdekes részletek.

Legutóbb a június elején megrendezett E3-on került reflektorfénybe az Insomniac Games fejlesztette Marvel’s Spider-Man, ami a játékmenetet is tartalmazó kedvcsináló videójával rengeteg ember érdeklődését felkeltette. A rendkívül látványos trailerről mi is megemlékeztünk, most pedig újabb érdekes információkat gyűjtöttünk össze a játékot készítő cég Twitter oldaláról.

Csorog a nyálunk az új Pókemberes előzetestől
2018-ig kell várni az új hálószövős videojátékra, ami első blikkre minden álmunkat teljesíteni fogja.

Az egyik legérdekesebb részlet, hogy a sztori szerint a barátságos és közkedvelt Pókember már nyolc éve tevékenykedik szuperhősként, és igazi profiként üldözi a bűnt New Yorkban. A Marvel’s Spider-Man egyik különlegessége továbbá, hogy egy olyan kosztümben láthatjuk hősünket, ami sehol nem szerepelt korábban, kifejezetten a PS4-exkluzív programhoz tervezték.

Ezt persze eddig is tudtuk, de a fejlesztők elárulták, hogy a gúnyáját Peter készíti magának, méghozzá egy laboratóriumban, a leleményességét használva, az évek során szerzett tapasztalatai alapján. Habár az Insomniac ezt nem erősítette meg, de ez az infó egyértelműen arra utal, hogy a sztori során lehetőségünk lesz fejleszteni a pókkosztümöt, sőt mi azt sem zárnánk ki, hogy még a külalakja is változtatható lesz.

Az E3-on bemutatott előzetesben felbukkant egy – a képregényolvasók számára jól ismert – ellenfél is, Mister Negative, aki civilben Martin Li néven tevékenykedik, és egy F.E.A.S.T. néven ismert menhelyet igazgat. Ez az intézmény felbukkant az Amazing Spider-Man képregényekben is, ráadásul May néni ott dolgozott, és a fejlesztők beszámolója szerint ez így lesz a játékban is. Ez arra enged következtetni, hogy Peter nagynénjének szintén fontos szerep jut majd a sztoriban.

Ami az ellenfeleket illeti, a trailerben felbukkant Wilson Fisk, avagy a Vezér is, aki épp börtönben csücsül, de az Insomniac Games az E3-at követően elárulta, hogy Pókember és a testes bűnöző kapcsolata sokkal többről szól majd a játékban annál, hogy néha telefonon társalognak.

Forrás: Sony

Végezetül érdemes kitérni Miles Moralesre is, aki az említett videó végén bukkan fel egy pillanatra. Bár a magunk részéről biztosak voltunk benne, de a fejlesztők azóta megerősítették, hogy nem csupán egy easter eggről van szó, hanem a félig fekete, félig latinó fiatal Pókember fontos tényező lesz a ránk váró történetben, hiszen katalizátorként fog működni Peter Parker számára, és a felbukkanása a „régi” Pókember egészen új oldalát fogja előhozni.

A Marvel’s Spider-Man-nek egyelőre nincs megjelenési dátuma, csak annyit lehet tudni, hogy 2018-ban várható a megjelenése, és Sony-játékról lévén szó, csupán PlayStation 4 konzolokra lesz elérhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik