Tech

Ez a legmenőbb dolog, amire a Macbook érintősávját eddig használták

A MacBook Pro érintősávja, a Touch Bar meglehetősen megosztotta a felhasználókat: sokan imádják, mások teljesen feleslegesnek tartják. A fejlesztők viszont egyre több eszement ötlettel teszik szórakoztatóvá: most épp egy Mario-játékot varázsoltak rá.

A tavaly bemutatott új MacBook Pro sokat vitatott újdonsága az 2170×60 pixeles Touch Bar, ami a billentyűzet fölött helyezkedik el, és egyfajta második kijelzőként funkcionál. Az érintésérzékeny OLED-kijelzőcsíkra eddig már sok furcsa dolgot varázsoltak, korábban egy  iOS-fejlesztő a Doom HUD-ját helyezte ide (lévén az egész játékot azért mégsem lehet portolni ekkora felületre.)

Ugyan a Doom számára nem éppen megfelelő környezet a vékony sáv, de úgy tűnik, Marióhoz pont jó. Egy PietroMess nevű Reddit-felhasználó legalábbis írt egy olyan Mario-játékot, ami a kijelzőn játszható.

Igaz, nem az eredeti nintendós változatról van szó, hanem a fejlesztő egyedi kreálmányáról, aki új MacBookja megvásárlása után rögtön arra gondolt, hogy ír egy olyan minijátékot, amit a sorozat jól ismert játékelemire épít fel. A játékban hagyományos akadályokat, így Goomba nevű lényeket, téglákat kell átugrani.

Persze ne várjunk összetett játékmenetet, a fejlesztő is így jellemzi posztjában az általa írt programot:

Nagyon egyszerű, és leginkább ahhoz a dínós Google Chrome-játékhoz hasonlít, ami akkor jelenik meg, amikor nincsen internetkapcsolat.”

A játék dropboxos letöltőlinkje a Reddit-posztban található, de érdemes megjegyezni, hogy minden olyan appot saját felelősségre telepítünk eszközünkre, amit nem az Apple Mac Store-jából szerzünk be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik